Program nedir? / Ben de program yazabilir miyim? / Bilgisayar Mühendisliğinde program yazılması mı öğretiliyor?

Program, bilgisayarda belirli bir amacı gerçekleştirmek için geliştirilmiş (geliştirdiğiniz) yöntemlerin ve verilerin, Bilgisayarın donanımının yerine getirebileceği, uygulayabileceği bir biçimdeki ifadesidir. Programlar, bir 'Bilgisayar Programlama Dili' kullanılarak yazılır. Günümüzde yüzlerce, böyle programlama dili vardır. Aynen insanların kullandığı dillerdeki gibi, bu dillerin bazılarında bir eylemi tarif etmek diğer bazı dillere kıyasla kolay veya zordur.

Evet, siz de program yazabilirsiniz. Önce bilgisayarlar için söz konusu olacak yöntemleri öğrenmeniz, sonra amacınıza en rahat gerçekleştirebileceğiniz bir bilgisayar dilinin yazım kurallarını ve nasıl çalıştığını öğrenmeniz gerekecektir. Bunun için piyasada pek çok kitap bulunmaktadır.

Yukarıdaki yazıda da belirtildiği üzere Bilgisayar Mühendisliği eğitiminde pek çok şey öğretiliyor. Bunu Bölümümüz Curriculum (Müfredat) listesinden de gözlemleyebilirsiniz. Bu öğretilenlerin arasında program yazmakla ilintili pek çok ders bölümü bulunmakta. Ancak Bilgisayar Mühendisliği Bölümünü, 'Program yazılmasının öğretildiği yer' olarak algılamak bir yanılgı olur. Eğitim boyutumuzda gerçekleştirdiklerimizden yalnızca bir tanesi budur.

Hiç yorum yok: